Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 1 mei 2019

Vacature: Word Penningmeester van D66 Amsterdam Centrum!

Word Penningmeester van D66 Amsterdam centrum!

Bouw aan je netwerk binnen D66 Amsterdam (Centrum) en voer kundig beheer over de financiën van D66 Amsterdam Centrum. Draag daarnaast bij aan het lokaal organiseren van activiteiten van D66 in het mooiste stadsdeel van Amsterdam.

Spreekt dit je aan? Én is het niet moeilijk ongeveer 1 avond per week, klussend in Excel, in vergadering of op straat, te besteden aan D66… Stel je dan kandidaat!

Wat doet de penningmeester?

Voor elk jaar maak je een begroting en na elk jaar stel je het financieel jaaroverzicht op. Tijdens de vergaderingen ben jij op de hoogte van de financiële gezondheid van de deelafdeling van D66 Amsterdam Centrum. Je bent kritisch op uitgaven waar nodig, maar weet dat geld een middel is en geen doel.

Een paar keer per jaar overleg je met de penningmeesters van de andere D66 afdelingen over Amsterdam-brede onderwerpen. Je kunt je verplaatsen in de belangen van het bestuur van de centrale stad en de verschillende stadsdelen en weet een onderbouwde keuze te maken bij dilemma’s die daar dan spelen.

Verder ondersteun je als bestuurslid het bestuur van de afdeling in zijn activiteiten, zoals de campagne. Dat kan ook betekenen dat je daar, bijvoorbeeld, in het weekend wat extra tijd aan kwijt bent. Je draagt tot slot bij aan de sfeer en de verbinding binnen de vereniging, je maakt graag met (nieuwe) leden een praatje en weet de lokale politiek te verbinden.

Wat zijn de vereisten?

  • Enige financiële ervaring,
  • Ervaring met penningmeesterschap is een pre,
  • Omgevingsbewust,
  • Sociaal vaardig,
  • Pro actief en
  • Teamgeest
  • circa 1 avond per week, vrij te besteden*

*Dat kan in campagnetijd bijvoorbeeld (tijdelijk) intensiever worden.

Hoe kun je de nieuwe penningmeester worden?

Wees enthousiast en stel je kandidaat. Alle leden van D66 uit het centrum van Amsterdam kunnen op een ledenvergadering stemmen na een korte voordracht van jou. Binnenkort wordt er weer een ledenvergadering gehouden. Het is mogelijk kort iets over jezelf te vertellen naar aanleiding van je kandidaatstelling in een nieuwsbrief voor de vergadering.

Als je je kandidaat wil stellen, e-mail dan naar secretaris@d66amsterdamcentrum.nl. Wil je graag nog een kop koffie drinken met de huidige penningmeester voor je je kandideert, dat kan altijd! E-mail dan naar Max Ruesen.