Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 1 mei 2019

Vacature: Word Bestuurslid van D66 Amsterdam Centrum!

Word actief in het Centrum van Amsterdam! Het bestuur zoekt jou!

Bouw aan je netwerk binnen D66 Amsterdam (Centrum) , leer de lokale politieke dilemma´s kennen en draag bij om samen met de rest van het bestuur aan het lokaal organiseren van activiteiten van D66 in het mooiste stadsdeel van Amsterdam.

Spreekt dit je aan? Én is het niet moeilijk ongeveer 2 avonden per maand bezig te zijn met D66 en het organiseren en draaiende houden van de afdeling en ondersteuning aan de lokale politiek? Stel je dan kandidaat!

In overleg binnen het bestuur kijken we naar wat jij leuk vindt om te organiseren, op te pakken en de verantwoordelijkheid voor wil dragen. Dit kan ondersteuning van de politieke fractie zijn, beheer van de financiën of de secretaris-rol. Verder organiseren we als bestuur van de afdeling onder andere de campagne. Dat kan ook betekenen dat je daar, in campagne periode, in het weekend wat extra tijd aan kwijt bent. Je draagt tot slot bij aan de sfeer en de verbinding binnen de vereniging, je maakt graag met (nieuwe) leden een praatje en weet de lokale politiek te verbinden.

Hoe kun je de nieuw bestuurslid worden?
Wees enthousiast en stel je kandidaat. Alle leden van D66 uit het centrum van Amsterdam kunnen op een ledenvergadering stemmen na een korte voordracht van jou. Binnenkort wordt er weer een ledenvergadering gehouden. Het is mogelijk kort iets over jezelf te vertellen naar aanleiding van je kandidaatstelling in een nieuwsbrief voor de vergadering.

Taken

  • Ledenbinding, campagne en in brede zin betrokken bij de afdeling;
  • Verbindt de fractie en de politieke bestuurders met de afdeling en haar leden;
  • Werkt aan verdere professionalisering en uitbreiding van de afdeling;

Competenties

  • Besluitvaardigheid;
  • Organisatorisch vermogen;
  • Leervermogen;
  • Netwerkgerichtheid;
  • Onderhandelen;
  • Politieke sensitiviteit;
  • Strategisch inzicht.

Als je je kandidaat wil stellen, e-mail dan naar secretaris@d66amsterdamcentrum.nl. Wil je graag nog een kop koffie drinken voor je je kandideert, neem dan contact op met Niek Degen.