Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 4 juni 2021

Vacature stadsdeelvoorzitter Amsterdam Centrum

D66 Amsterdam Centrum dankt Mascha ten Bruggencate voor haar werk en inzet voor het stadsdeel en de vereniging, en wenst haar veel goeds toe bij haar nieuwe baan als Burgemeester van Heiloo, waar ze per juli 2021 zal beginnen.

Dat betekent wel dat we op zoek zijn naar kandidaten voor de functie: voorzitter van het Dagelijks Bestuur (DB-ers) van stadsdeel Centrum. De stadsdeelvoorzitter van Centrum is het boegbeeld van de Aanpak Binnenstad. Daarnaast heeft deze bestuurder Openbare Orde en Veiligheid, Sociaal Beleid en Cultuur en Monumenten in zijn/haar portefeuille. De kandidaat weet op sympathieke wijze groepen mensen in het stadsdeel te verbinden en weet goed om te gaan met verschillende belangen van bewoners, ondernemers, lokale maatschappelijke organisaties en andere belanghebbenden en kent de politieke gevoeligheid van de verschillende belangen in de binnenstad. Het volledige functieprofiel vind je hier (pdf).

Ben jij geïnteresseerd, of ken je een goede kandidaat? Meld je dan vóór 11 juni a.s. aan met je CV, een motivatiebrief en de uitslag van de wethouderscan bij politiek@d66amsterdam.nl. Zie ook hierover het functieprofiel voor meer informatie.