Steun ons en help Nederland vooruit

Claartje Engelaar

Algemeen Bestuurslid Permanente Campagne

Amsterdam

“Mijn naam is Claartje Engelaar, 24 jaar en op dit moment ben ik aan het afstuderen (Master Social and Organisational Psychology in Leiden). Ik ben geboren en opgegroeid in Utrecht en ben op mijn 18e naar Amsterdam verhuisd om aan mijn studie Psychologie te beginnen.
Naast mijn studie heb ik altijd veel dingen ondernomen. Ik heb vrijwilligerswerk gedaan, en meerdere bestuursfuncties bekleed. Vorig jaar ben ik lid geworden van D66. 2016 was een roerig jaar voor de politiek en met mijn lidmaatschap voor D66, besloot ik ook dat ik mij meteen actief wilde inzetten voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Na wat kennismakingen en bijeenkomsten werd ik gevraagd om campagnecoördinator voor Amsterdam Centrum te worden en ik heb dit met ontzettend veel plezier gedaan. Het was de perfecte manier om erachter te komen wat er speelde bij de kiezers, om D66 leden te leren kennen en mij in te zetten voor mijn persoonlijke missie om zoveel mogelijk mensen te motiveren om te gaan stemmen. Het was dan ook een hele nieuwe, leerzame ervaring waar ik ontzettend veel energie en voldoening uit hebt gehaald.

D66 is de tweede partij in het centrum geworden, en ook al is dit een mooi resultaat, zie ik ook dat er werk aan de winkel is voor de gemeenteraadsverkiezing in 2018. Daarom zou ik me heel graag weer willen inzetten voor deze campagne en heb ik mij kandidaat gesteld voor de functie van algemeen bestuurslid permanente campagne. Ik denk dat ik met mijn enthousiasme en aantoonbare inzet zowel leden kan bewegen om de straat op te gaan voor de campagne, als kiezers kan motiveren om te gaan stemmen op D66. Daarom hoop ik dat ik het vertrouwen krijg van de leden van D66 in Amsterdam Centrum om deze functie op mij te mogen nemen.”

Meer van Claartje Engelaar