Steun ons en help Nederland vooruit

Debbie van Veen – lid Stadsdeelcommissie Amsterdam Centrum

Lid stadsdeelcommissie Amsterdam Centrum

33 jaar

Amsterdam

Debbie van Veen is namens D66 lid van de Stadsdeelcommissie Amsterdam Centrum. 

Amsterdam is populair. Iedereen lijkt in de stad te willen wonen, werken of vakantie vieren. En dan vooral in onze prachtige binnenstad. Ik ben zelf zeven jaar geleden aan de Damstraat komen wonen, omdat dit een bruisende, inspirerende, historische plek is. Maar ook ik merk, net als zovelen, dat mijn buurt verandert. Inmiddels ben ik bijna tien jaar lid van D66 en drie jaar actief geweest als bestuurslid communicatie voor D66 Amsterdam Centrum.

Gedurende deze tijd heb ik de periode van de Bestuurscommissie op de voet gevolgd. Herkenbare thema’s voor mij als 1012-bewoner kwamen langs: de dominantie van Airbnb, taxi-problematiek, geluidsoverlast en het wegtrekken van gezinnen, ouderen en de personen die een huis probeer in te vinden in het middenhuur-segment. Tegelijk geloof ik als optimistische sociaal-liberaal dat de veranderende stad ons ook veel kan brengen. De zorgen over de schaduwkant van IT-platformen zoals Airbnb en Uber zijn terecht, vooral voor ons, binnenstadbewoners, maar verandering en vernieuwing brengen ook kansen. De groei van de deeleconomie en technologie stop niet en daarom moeten wij ons aanpassen aan de realiteit, terwijl wij ervoor blijven waken dat iedereen dezelfde kansen krijgt. Juist zodat bewoners, sociale instellingen en ondernemers – de mensen die een buurt leefbaar houden – hier van profiteren en de binding met de binnenstad behouden.

Ik heb een optimistische, maar kritische blik en mijn studie Geschiedenis heeft de basis gelegd voor mijn analytische en strategische vaardigheden. Ik ben een verbinder, maatschappelijk betrokken en gepassioneerd. Mijn ervaring en kennis heb ik voornamelijk opgedaan op het gebied van Europese geschiedenis, onderwijs, ondernemerschap en startups, maar mijn affiniteit met de bredere thema’s die in mijn omgeving spelen is groot. Graag zet ik mij de komende jaren namens D66 in voor onze buurt, om samen van Amsterdam de terecht populaire, maar ook leefbare stad van de toekomst te maken.

Meer van Debbie van Veen – lid Stadsdeelcommissie Amsterdam Centrum