Steun ons en help Nederland vooruit

Diederik Brink

Adviserend lid Stadsdeelcommissie

Met heel veel plezier woon ik in Amsterdam-Centrum. Als ik door de stad fiets, zie ik de grootse uitstraling van het centrum. Tussen al die statige panden en monumenten vind je steeds weer nieuwe plekken die je nog niet ontdekt hebt. Dat betekent dat het centrum bruist met nieuwe energie. Dat maakt dat het hier zo fijn wonen en werken is. Om dat voor mezelf en anderen zo te houden, wil ik mij graag inzetten in de Stadsdeelcommissie.

Het centrum is een plek waar bewoners en bezoekers van de stad fijn, veilig en schoon moeten kunnen werken, wonen en verblijven. Daar moet je met elkaar aan blijven werken. Ik denk daarbij aan goede parkeerhandhaving, vergroening bij nieuwbouw en herinrichting, meer parken, ondergronds afval en een ambitieus mobiliteitsplan.

Deze ambities kunnen niet losstaan van een dialoog met bewoners. Amsterdam-Centrum is een prachtige plek om te wonen en te werken en de mensen die dat doen, hebben vaak de beste ideeën hierover. Juist D66 is dé partij met een open houding, waarbij Amsterdammers en hun vertegenwoordigers met elkaar in gesprek kunnen. Ik wil graag op zoek naar nieuwe manieren om die dialoog op gang te brengen. Natuurlijk zijn inspraakavonden en sociale media prima, maar ik wil ook via o.a. (buurt)verenigingen, winkeliers en VvE’s ideeën ophalen voor een vrije, schone en leefbare stad.

De Stadsdeelcommissie is vernieuwd, waarbij minder ruimte is voor formele bevoegdheden. Om effectief te zijn, moet je daarom inzetten op verbinding met verenigingen en lokale organisaties, het activeren van bewoners in de buurten en een goede gemeentelijke lobby. Met mijn jarenlange ervaring in onderhandelen, public affairs en media wil ik graag namens D66 en voor de Amsterdammers in het centrum een effectieve vertegenwoordiger zijn.

Meer van Diederik Brink