Steun ons en help Nederland vooruit

Mascha ten Bruggencate

Voorzitter Dagelijks Bestuur Centrum

Mascha ten Bruggencate is namens D66 lid Voorzitter van het Dagelijks Bestuur in Amsterdam Centrum. 

Ik ben Mascha ten Bruggencate en houd me als voorzitter van het Dagelijks Bestuur Centrum bezig met de portefeuilles openbare orde, vergunningen en veiligheid, sociaal beleid en kunst, cultuur & monumenten. Wij voeren taken en bevoegdheden uit namens het College en krijgen hierbij gevraagd en ongevraagd advies van de stadsdeelcommissie.

Het is een leuke en uitdagende baan! Als stadsdeelbestuurder kan je veel betekenen en vooral op praktisch of persoonlijk vlak echt een verandering teweeg kan brengen. De stadsdeel politiek is heel praktisch. Het gaat over bewoners en ondernemers. Door veel met hen te praten hoor je allerlei grote en kleine wensen, als ik daar een verschil in kan maken is dat soms een kleine stap voor de gemeente, maar een grote voor de betrokkenen. Ik kan die veranderingen maken door goed te luisteren naar wat nodig is en dingen met elkaar te verbinden.

Mijn dagen zijn heel afwisselend. Bewoners die een buurtinitiatief organiseren, een ondernemer die zijn terras wil uitbreiden, een ouderensoci√ęteit die subsidie heeft aangevraagd, de politie over de veiligheid in het stadsdeel, de burgemeester die de visie op de binnenstad wil bespreken, dit zijn allemaal voorbeelden van waar ik mij mee bezighoud. Bijna alles wat ik doe speelt zich in het centrum af, daardoor kan ik bij veel plannen en projecten even langs fietsen om te kijken hoe het gaat.

Ik ben zelf al jaren lid van D66 en heb in Amsterdam meerdere functies bekleed. Hiervoor was ik 4 jaar lang Gemeenteraadslid en Vicefractievoorzitter en daarvoor (van 2010-2014) was ik Deelraadslid voor D66 hier in het stadsdeel Centrum.

In dit interview vertel ik iets uitgebreider over wat mij zoal bezighoud en waar ik trots op ben. Op deze pagina van de Gemeente van Amsterdam vind je meer achtergrond over mijn functie. Wil je eens een kop koffie drinken en doorpraten over een initiatief in jouw buurt? Dat kan! Neem dan contact op via de mail.

Meer van Mascha ten Bruggencate